top of page

Најчесто поставувани прашања

Како го користите?

SipSak користи кеса со млеко внатре и се превртува на садот за хранење (градите). Има индустриски велкро што помага цврсто да се прицврсти на штитот (црна триаголна ткаенина). Штом ќе се закачи кесата со млеко и ќе се прицврсти садот, може да почнете да го подготвувате вашето бебе да се заклучи. За техниките на лепење, ве молиме побарајте стручно советување преку консултант за лактација или IBCLC.

Од што е направено?

Садот SipSak е направен од медицински силикон и индустриска јачина велкро. Штитот е направен од Neoprene.

Дали ова ќе му помогне на моето бебе подобро да се зацврсти?

Заклучувањето е процес. Бебињата и родителите мора заедно да научат што е најдобро за вас двајцата. SipSak не ги поправа проблемите со бравата. Тоа се прави со помош на професионален советник како што е консултант за лактација или IBCLC. Ве молиме имајте предвид дека SipSak е тука кога ви е потребен, а не да го одвраќате од доењето или да ги решите проблемите со бравата.

Каков е протокот на млеко?

SipSak е дизајниран со вшмукување на ум. Внатрешноста е изградена да биде еднонасочна вентилска цевка која поттикнува малку до никаков довод на воздух и правилно цицање. Бебето мора да го цица млекото. Брадавиците имаат гребени, а делот од ареолата има издигнати испакнатини за да поттикне наоѓање на брадавицата. Брадавицата има 5 брадавици за да се поттикне рамномерна дистрибуција на млеко и брзо хранење.

Дали ова треба да го замени доењето?

Апсолутно не. Сакаме да бидеме многу јасни овде. Ништо не може да ги замени градите или доењето. SipSak има намера да биде подобро шише и пореален начин да го нахраните вашето бебе кога е потребно. Целосно го поддржуваме the breastfeeding патување и советуваме any да побара професионално советување како што е IBC1bdf590000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 Сакаме да го имате најдоброто можно патување за хранење и ќе бидеме тука кога и ако ви треба поддршка преку алатката за хранење. Ги охрабруваме сите да го направат она што е најдобро за нивното патување.

Може ли да го користам ова за да ги научам моите клиенти?

Апсолутно. SipSak може да биде одлична алатка за учење за професионалци. Тој е без раце и можете да го користите во реално време за да го држите и да го нахраните бебето додека им покажувате соодветни техники на клиентите.

2047A32B-8A3C-433B-8684-762CC584CFF7.jpeg

Што е SipSak?

SipSak е a уред за хранење изработен од медицински силикон што го прави лесен за перење и повеќекратна употреба. Тој е дизајниран да го поттикне бебето да се храни со темпо со користење на еднонасочен дизајн на вентил. Користи кеса со млеко што го прави помалку мака, а на исток да се подготви за хранење и чистење е лесно. SipSak има гребени на брадавицата и подигнати точки на ареолата за да го олесни наоѓањето на брадавицата за бебето. Брадавицата има и 5 дупки за рамномерна распределба на млекото во устата на бебињата за да се поттикне брзото хранење и помалку гушење. Дизајниран е да го намали, ако не и да го елиминира непотребниот довод на воздух. SipSak е инклузивен и одличен за целото семејство!_cc781905-5cde-3194-bb3b-1386p55c -bb3b-136bad5cf58d_bonding искуства со нивното бебе преку секое хранење! This is сврзување направено за сите!

bottom of page